Agape Expert

Menar Academy

U Menar interaktivnoj nastavi, uz digitalne tehnologije i aplikacije, koristimo inovativne metode u poučavanju, bogate sadržajem za razvoj svih važnih vještina ključnih za postizanje uspjeha, ne samo na akademskoj razini već i u svim aspektima života. Našim, čak dvjema online platformama, koje koristimo u nastavi, možete pristupiti iz svog doma, tako da djeca na njima mogu dodatno uvježbavati gradivo, natjecati se s ostalim polaznicima, razvijati koncentraciju pomoću posebno osmišljenih igara i rješavati domaće zadaće, individualizirane za svakog polaznika.

Što je Numicon?

Numicon je program za najmlađe polaznike od 3. do 6. godine. Numicon je didaktičko-matematički sustav kreiran na sveučilištu Oxford, poznat širom svijeta, a 2015. godine proglašen je za najbolju svjetsku edukativnu matematičku metodu (Education Resources Awards (ERA)). Proces učenja i razumijevanja brojeva odvija se kroz dodir, sliku i igru, a program djeci pomaže u razumijevanju brojeva i brojevnih sustava, u razvijanju mentalnih slika i u upoznavanju s matematičkim jezikom. 

 

  • rad na različitim razinama znanja
  • kompaktne elemente koji se lako koriste
  • uključivanje djece sa smanjenim razvojem pokreta
  • zajednički rad i individualan pristup
  • razvoj sposobnost vizualizacije i mentalnog računanja bez upotrebe pomagala
  • kognitivan razvoj i aktiviranje dviju moždanih hemisfera
  • razvoj grube i fine motorike
  • razvijanje dječjeg razumijevanja i omogućavanje užitka u matematici
  • razvoj konceptualnog razumijevanja i neposrednog prisjećanja

Mentalna aritmetika

Mentalna aritmetika predstavlja poseban način računanja koji se temelji na vizualizaciji abakusa (posebne vrste drevne računaljke podrijetlom iz Azije) i računanja isključivo mentalnim putem, bez olovke i papira.

 

Brzo računanje jasan je pokazatelj toga da su naši polaznici unaprijedili sposobnosti kao što su jasna vizualizacija, fokus, koncentracija, analitičnost, logičko razmišljanje i pamćenje. Poboljšava se način na koji polaznik sluša, obrađuje i razumije informacije, zamišlja i stvara određene mentalne predodžbe, prepoznaje detalje, obavlja određene radnje i rješava probleme. A na kraju i ono čemu težimo, polaznici razvijaju samopouzdanje i inteligenciju što nesumnjivo dolazi paralelno s ovim procesom.

AdMath programi

AdMath programi, u punom nazivu Advanced Math programi su programi napredne matematike u kojoj djeca obrađuju gradivo osnovne škole na natjecateljskoj razini. Namijenjeni su učenicima koji s lakoćom savladavaju redovni nastavni program i koji pokazuju izrazite sklonosti i interes za matematiku.

 

Matematička pismenost značajan je preduvjet za razvoj životnih vještina pojedinca, cjeloživotno učenje, otvorenost za uporabu novih tehnologija te ostvarivanje vlastitih potencijala. Osim razvoja matematičkih sposobnosti AdMath programi potiču socio-emocionalni razvoj razvijajući samopouzdanje, kreativnost, zdrav natjecateljski duh i timski rad kroz različite aktivnosti, igre i zadatke.

This website uses cookies and asks your personal data to enhance your browsing experience.